Wat werkelijk delen vermag

Dakoyria

Onwillekeurig dat in deze tijd van relatieve
overvloed een mij heel dierbare herinnering
het opnieuw zo goed doet!
Hevig verliefd was ik op een jongeman in het
buitenland Uitgenodigd was ik, maar veel te
makken hadden zij niet Gastvrijheid die mijn
hart verwarmde!

Met zoonlief maakte ik heel lange boswandelingen
met veel fraais op ons pad... Een fikse homp brood
was alles wat hij bij zich had Een fles "water zonder
smaak" tegen de dorst wat hij met plezier deelde
Ik leerde er wat liefde en vriendschap vermag als je
het allerminste kunt delen in ruil voor een lieve lach.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 20-12-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wat werkelijk delen vermag’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.