De heimwee is wat weggeëbd

Dakoyria

Eindelijk lijkt die wat weggeëbd, de heimwee
om wat eens daar was
Zó, in dit geregeld zo fraaie jaargetij, de
inmiddels traditionele wandeling, waar het
meer dan elders mooier leek

Bosgebied, in het oosten van ons land
gesitueerd Kapitale villa's, zonovergoten
Paddenstoelen die je te bewonderen vond
Ranke reeën achter doelmatige hekken
Veel omvattende interesse die won

Koffie op de vertrouwde plekken, lekkers
waarnaar je reikhalzend je uit ging strekken
De pijn om wat eens zo vreugdevol was,
niet meer daar Wel nog altijd de blije
herinneringen Dát gevoel blijft, zonnenklaar!

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De heimwee is wat weggeëbd’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.