Net wel of net niet te laat zijn...

Dakoyria

Een redelijk coulante werkgever die mijn regelmatig
te laat komen door de vingers zag...
Ik die vanuit een andere plaats de trein moest zien te
halen die in alle passagiers afdoende vervoeren,
goed voorzag

Daarna een tamelijk eind lopen omdat een tram door
hevige sneeuwval uitviel en ook een volgende dienst
weigerde Het nét op tijd of te laat zijn door de werk-
gever werd getolereerd Een mannelijke collega met
auto die niet in mijn noden voorzag

Voor mij tientallen ándere meisjes was vást hun
stiekeme hoongelach.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 07-10-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Net wel of net niet te laat zijn...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.