Jij en ik, zo anders...

Dakoyria

Jij en ik, zo anders dan anders
Ik, die zo bar weinig begreep van jou
Jij, vrijwel altijd in touw met je dieren
waarvoor ik dan het liefste hard weg
lopen wou.....

Jouw sterke behoefte aan reuring,
terwijl ik zo zielsgraag de stilte
verkoos
De vijandigheid die ik dan voelde,
maar ik deed totaal niet boos!

Het was slechts het anders zijn dat
ik te respecteren poogde
Het zou eigenlijk beiderzijds moeten
gelden...
Helaas compleet daarvan ontbloot!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Jij en ik, zo anders...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.