Oudejaarsdag

Dakoyria

Volgens tevoren naar mijn ingesteld plan
verliepen de Kerstdagen zo goed als het
kan
De dagen erna volgden zonder verder geruis
En nu, juist op Oudejaarsdag is het met mijn
darmen helemaal mis Diarrhee in erge mate
Oliebollen eten moet ik echt wel gaan laten

Ik hang in joggingpak maar wat voor de t.v.
De wasmachine moet nu echt dringend aan...
Al die smurrie, je hebt geen idee

Ik hoorde gisteravond in bed al hevig geluid
Jahoor, natuurlijk leeft men zich met vuurwerk
al vast uit. Ik slaap bijna het klokje rond, op w.c.
bezoek na dan, waar ik me geregeld bevond.

Te beroerd om iets uit te voeren, niet ziek genoeg
om constant het bed te houden. Ach, in het nieuwe
jaar zal het wel over zijn Laat ik daarop maar
vertrouwen... Geen visite in aantocht Ik ben heerlijk
alleen maar geen lekkers dat je me nu verkocht.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-12-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Niet verwacht en toch gekregen, na de coronaprik langdurig in de lappenmand en nu dan met darm- klachten thuis en op Oudejaarsdag zonder lekkers bij tijd en wijle in bed beland.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Oudejaarsdag’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.