Brabantse nachten

Lesley Biest

De volkszanger die elke keer weer optrad ,
Waar de mensen geen genoeg van konden krijgen , het publiek nooit genoeg van hem had .

Van Frans Bauer met doe nou niet ,
tot Henk Bernard met ja ik weet ik wordt wat ouder, bezongen in dat ene lied .

De cafe’s die bomvol zitten, de handjes in de lucht ,
nou even uitrusten zei de man die aan de bar ging zitten met een zucht .

Daarna weer verder feesten ,
zoals gezelligheid past bij het Nederlandse volk en specifiek Brabanders die kunnen feesten als de beste .
Van Den Bosch tot helemaal in Breda ja het Brabantse Westen.

Pak nog een pilsje , Bavaria getapt ,
en die zatte man , die met elk deuntje meeklapt .

Feesten tot sluitingstijd ,
en elke keer worden we met een andere Nederlandse zanger of zangeres met een lied verblijdt .

Voor ieder wat wils , ja hoor daar maakt er toch weer eentje ruzie of mot ,
wat je altijd blijft houden maar het mag de pret niet drukken , de dames aan de bar pakken nog een extra tequila shot .

Feesten jong en oud ,
het is maar waar jij van houdt .

In een bar bij 18 +
Maar feesten is voor jong en oud , dus……

Gezelligheid een vereiste in het weekend ,
of je nu een dame bent of een vent .
Iedereen die in Brabant woont , die dat speciale gevoel van Brabant kent .

Als ik dan thuiskom in de nacht ,
dan slaap ik lekker , waar ik later op de dag weer wakker wordt , flashbacks van de avond daarvoor is wat me dan nog rest en wacht .

Maar wat ben ik trots dat ik in Brabant woon ,
want dat is de provincie waar je moet zijn , Brabant ja dat is het gewoon .

Kom ik in Amsterdam of Den Haag , heb ik niet dat speciale gevoel
Wat ik in Brabant wel heb met feesten , alleen een echte Brabander weet wat ik bedoel.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-11-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lesley Biest (Actief sinds: 08-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Brabantse nachten’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.