INLOGGEN
«»

Arlecchino

In een scharlaken mantel
boven een grof linnen wambuis
waaronder een geel-blauw
gestreepte broek van bombazijn
met zachte sloffen tot aan de schenen
met wonderlijk omgekrulde tenen
schreed de harlekijn binnen
op zijn tronie een blik van venijn
als van het slikken van van azijn
maar hij volvoerde zijn capriolen met zwier
als s'Konings nar, tot groot jolijt en een schier
merkbare glimlach
hij genoot ten slotte een status aparte
als lid van de commedia dell'arte.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-01-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ron Dietvorst
Actief sinds: 18-05-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Arlecchino’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.