Bosgras

Paul Duyvesteyn

De dartelende dame danst met dun gezoolde schoentjes op roestige spijkers
Rammelende ijzerstaafjes worden met luchtgolfjes weggedragen
Ze danst en danst, op de maat van een mantelklok,
terwijl de zandloper van tijd in gelijke tred keert en vult

Haar baljurk zwiert alle kanten op
en in jurkplooien wordt aldoor vuurzon gevangen
Even later staat haar verschijning in vuur en vlam
en door haar dolzinnige dansbewegingen
krullen boomblaadjes in wijde omtrek

De dartelende dame hangt tenslotte
haar schoenen aan een boomtak,
rolt haar jurk tot boven haar knieën op
In haar handtas herbergt ze alle spijkers
Nu danst ze bloetvoets op bosgras

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 30-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Bosgras’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.