Paddenoord

Paul Duyvesteyn

Een polderig pad naar Paddenoord herbergt een houten hek
Tijd heeft het kapothout hevig aangewreten en verf verkleurd
Speciaal is, dat splinternieuwe stalen scharnieren gedegen geolied zijn
Op deze afsluiting hebben toendertijd talrijke passanten uitgerust

Momenteel ontsluit het hek hoorloos, licht over grindachtige grond schurend
Loom lopen drie drachtige koeien en een heideschaap het grillige grindpad op
Er achteraan huppelen hompelig honderd gele rugstreeppadden
Vertraagd vervagen zij in aankomende avonddonkerte

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 29-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Paddenoord ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.