Te ver over mjn grenzen gegaan...

Dakoyria

Een zekere mate van drift heeft mij van haar
distantiëren doen gaan Het ging echt wel
kort hard tegen hard wat ik eigenlijk nooit doe
in mijn vreedzaam bestaan

De maat was meer dan vol: 'Basta!'siste ik haar
toe Haar problemen strekten zich steeds meer
uit en zij belandden op mijn nek en ik raakte
overmoeid op de koop toe

Momenteel zie ik haar niet meer, zou zij wie weet
opgenomen zijn? Ik voel me wat schuldig, hoewel
ik haar zélf driedubbel over mijn grenzen heb laten
gaan!

Maar tóch: na ruim vier jaren aan gestruggle, doet
het verrekte pijn.

Dakoyria, 2023.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Te ver over mjn grenzen gegaan...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.