Ik zoek haar steeds.....

Dakoyria

Mijn hand glijdt als vanzelf automatisch naar
Messenger op de p.c.
Waar zij als te doen gebruikelijk dagelijks,
een mededeling dee

Haar mij nog geschonken bloemen staan
vrijwel geheel uitgebloeid op tafel
Definitief wégdoen kan ook best wat later
Alsof zij nu nog even aanwezig was...

Bij ieder mij gepakt limonadeglas denk ik
aan háár, toen nog veel gelach, vrolijkheid,
een genuttigd chocolaadje
Helemaal nooit meer daar!
Hoe kan ik het vergeten?

Maar ik maak geen misbaar... Ik weet het
immers, wel zo zonnenklaar Ik neem nog
maar een glas roséwijn op haar overlijden
Samen zouden we aldus het leven
vieren Niet meer aan de orde, tsja.....

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-06-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ik zoek haar steeds.....’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.