Vreugde vaak vervaagd door angst

Dakoyria

Te vaak laat ik mijn vreugde door een overmaat
aan angst bederven
Slechts beseffend dat ik in dit tranendal nog
heel wat aan naars zal gaan beerven!

Maar vandaag heb ik dan een 'goede' dag
Met veel plezier bedenk ik dat ik dan leven mag
Wonderlijk genoeg zijn even weg alle zwarte
gedachten

Een onbekend kind dat zomaar mij toe lachte...
Nog altijd geeft het de bloemen waarvan ik zo
houd Weg met het idee van uiteindelijk alle
verval... Genieten dat ik wil en zal!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vreugde vaak vervaagd door angst’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.