De brug

Gertjan van der Kraan

De brug

Het begin van nieuw leven
Een leven dat wordt gegeven
Aan het leven van een kind
Of aan ieder die de rust vindt
Voor jong en oud in de natuur
Groen als gras, of sneeuw zo puur.
Maar wel of geen mooie sneeuw,
In deze tijd of de vorige eeuw.
Maakt kerst niet minder goed.
Het is maar wat je ermee doet.
Met je hart en met je hoofd,
Als je de kerstboodschap gelooft.
Die midden in de winternacht,
Voor de mensheid werd gebracht,
Als een brug die elkaar verbindt
Wat de omgeving er ook van vindt
Maar deze als helder licht uitdraagt
Dan is de vrede pas echt geslaagd
Helder en rein als witte sneeuw
In deze tijd en de volgende eeuw

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-12-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De brug’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.