INLOGGEN
«»

Ongerust

Ongerust

Van het volgende ben ik me echt bewust;
Iedereen maakt zich wel eens ongerust
Maar de vraag is, hoe ga je er mee om
En daarbij bestaat geen knap of dom.
Ieder beleeft op eigen manier de zorgen
Die er zijn voor vandaag of van morgen
In de persoonlijke omstandigheden
Van het nu of vanuit het verleden
Maar wil je die zelf gaan verwerken
Of laat je jezelf door God versterken
Door Hem alle gegevens te verstrekken
Die je voor de mensen wil bedekken
Bang voor het wijzen en priemende ogen
En hun harde opstelling en `mededogen`
Maar God kijkt naar je bewogen hart
En weet van de schuldbewuste smart
Daarvoor kwam Jezus naar de aarde
En Hij hecht geen menselijke waarde
Aan je zonden in het nu of verleden
Maar aan een schuld belijdend hart
Pleitend op Zijn vergeving in de smart
Ga tot Hem met al je noden en zorgen
Want bij Hem ben je werkelijk geborgen
Hij zal je door de zorgen heen dragen
Al heb je nog zo je onrust en je vragen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ongerust’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.