De dag

Fedde Nicolai


Van God is de dag, die Hij gemaakt heeft
De tijden en heel de aarde rusten in Zijn handen
God heeft een grens gesteld tussen zee en landen
En blijft nog steeds zorgen voor alles wat leeft.

Overdag mogen we leven in ‘t licht van de zon
Zonder deze zon zou er niets kunnen bestaan
En zou alles op aarde in duisternis vergaan
De HEER heeft de zon gemaakt als levensbron.

Ook de nacht heeft God, de HEER bedacht
Hij heeft de maan en de sterren geschapen
In de nacht mogen we uitrusten en slapen
Totdat een nieuwe dag ons weer wacht.

Elke nieuwe dag kan een geschenk zijn
Wanneer we onze bezigheden mogen doen
En aan onze verplichtingen kunnen voldoen
Een ieder op haar of zijn eigen terrein.

Dat we van elke nieuwe dag mogen genieten
God hiervoor steeds weer mogen prijzen
En Hem elke dag onze dank en eer bewijzen
Dat we daarin nooit te kort zullen schieten.

Fedde Nicolai

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Fedde Nicolai (Actief sinds: 10-01-2014)

Informatie bij het gedicht

Een gebed vol dankbaarheid voor elke nieuwe dag die God ons geeft.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De dag’ van Fedde Nicolai zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.