Mijn aanstaande verjaardag

Dakoyria

Het mag een wonder heten dat ik die nog beleef...
Als je in aanmerking neemt welke krachten
allemaal op je inwerken Ongehoord of gezien
Jij die daarvoor terecht vaak beeft

Op jouw geboorte en zeker de dood, heb je
weinig vat Natuurverschijnselen, een ongeluk,
medische ins- en outs Wat denk je van je eigen
stommiteiten, wat een gesel is dat!

Dus wat men vaak zomaar roept of beweert:
het is klaarblijkelijk waar 'Pluk de dag zolang
het kan'... Wie weet verdwijn je al snel
ongezien in een meters diep zwart gat.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-10-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Angst regeert momenteel mijn gedachten. Er gebeurt elders op deze wereldbol en om je heen zoveel... Soms vind ik het zwaar dit alles te bevatten, hoewel objectief gezien treft mij nog geen onheil. Maar alleen al de gedachte door het lot van mensen die niet zo gelukkig waren...

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mijn aanstaande verjaardag’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.