Besef

Nabila Bendriss

Waarom Zou je
zwijgen
Bij onrecht?
Wat is goed en wat
is slecht
Je weet het wel maar
Wilt het niet zien.
Ruilt je geweten in
Voor jouw lustige zin
misschien
Je wilt je rijkdom
Niet kwijt
Hebt voor de ander
Geen tijd.
Tot het je treft.
dan is de wereld te klein
door
die vreselijke
pijn
En wil jij het middelpunt
Zijn.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 07-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Nabila Bendriss (Actief sinds: 03-05-2022)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Besef’ van Nabila Bendriss zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.