De verrassing

Gertjan van der Kraan

De verrassing

Kom voor verrassingen te staan
Door naar de ander toe te gaan
Met gezonde nieuwsgierigheid
Dan zie je dat na bepaalde tijd
Zijn ideeën, wensen en dromen
Met die van jou overeenkomen
Wie verlangt niet naar aandacht
Liefde, steun, begrip en kracht
In een wereld vol individualisatie
Eenzaamheid en eigen gradaties

Samen leven doe je niet alleen
Het is beleven met meer dan één
Via gedachten delen met elkaar
Hup verlenen als liefdevol gebaar
Zonder een vorm van eigen belang
Of het creëren van een aanhang
Maar om samen vooruit te komen
Met elkaars wensen en stille dromen
Met respect en verdraagzaamheid
Zonder status, hoogmoed of strijd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De verrassing’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.