Volkse armoede

Richard Fritz

Schilders uit een ver verleden
Portretteerden hoogstaande lieden
Die neerkeken op het ambachtsvolk
Dat ploeterde zonder schone kledij
Verloederde buurten
Waarin gezinnen trachten te leven
Hoogmoed is van alle tijden
Schilders uit het heden
Portretteren arme lieden
Tentoongesteld in wereldmusea
Waarin welgestelde lieden
Met een glas wijn
Genieten van pijn en verdriet
Uitgebeeld door moderne kunst
Kunstenaars uit heden of verleden
Schilderden gelijke beeltenissen
Ook al zijn eeuwen vergaan
De elite heeft niets geleerd
Van volkse armoede

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Richard Fritz (Actief sinds: 31-10-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Volkse armoede’ van Richard Fritz zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.