Ik verlang naar jong grut!

Dakoyria

Juist als ik er inmiddels volop naar verlang, missen
buiten de kinderwagens en Joost mag weten voor
hoelang?

Mijn leven wordt al te lang bepaald door vrijwel
alleen de dood Of tenminste... bijna, soms net nog
de allerlaatste kracht die enig soelaas bood

Ik troost me maar met pas geboren dieren, voor
zover die in mijn blikveld zijn...
Gelukkig zie ik geregeld jeugdige Thuiszorgmede-

werkers met hun verhalen om van te smullen, op
hoogst vermakelijke wijze verdrijven een vaak te
grote mate aan ervaren pijn!

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-07-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ik verlang naar jong grut!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.