INLOGGEN
«»

Empathie

Empathie

Empathie of inlevingsvermogen
Is de gave een gedrag te gedogen
Door een ander gedrag te verstaan
Zonder daar zelf in mee te gaan
En daarin zelf verstrikt te raken
Of een gesprek daarom te staken
Maar begripvol voor de ander zijn
In het wel of wee van vragen en pijn
Niet botweg je mening weer te geven
Over hun gedrag of manier van leven
Proberen de redenen te verstaan
Waarom zij hun wegen zo begaan
Het zal niet altijd gemakkelijk zijn
Maar begrip geeft verlichting van pijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-11-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Inlevingsvermogen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Empathie’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.