De afgelegde weg

Gertjan van der Kraan

De afgelegde weg

Hoe wil jij richting geven
Aan de route in je leven
Welke weg wil je bewandelen
Hoe wil je daarin handelen
Met de mensen om je heen
Of ga je liever toch alleen
Gericht op je eigen zaken
Waarbij je “het” wil maken
Zonder oog voor de medemens
Want je hebt je eigen wens
Stel dat iedereen zo denkt
Geen mens aandacht schenkt
Dan zul je eens beleven
Dat er niet wordt gegeven
Om jouw nare omstandigheid
Voor korte of langere tijd
Misschien te laat bemerken
Niemand komt je versterken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 23-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De afgelegde weg’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.