INLOGGEN
«»

Genade


Genade aan onwil
Ter wille van de mens
Glorieus de wil
Om anders te leven
Dan naasten
In gevechtskledij
Wraak het slechte
Geef hoop en genade
Aan diegene
Die Gevoelloosheid prediken
Aan het schavot
Van de mensheid
Openbaar het goede
Verlicht het zijn
Van zuiverheid
Zoals moeders baren
Onschuld en rein
Zoals ieder
Waren

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Richard Fritz
Actief sinds: 31-10-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Genade’ van Richard Fritz zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.