INLOGGEN
«»

DENIS MUKWEGE - CONGO

Denis Mukwege ( 1955 - .... )

Congo

ook in Congo maakt men elkaar af

elkaar doden, martelen en met kogels doorboren

dat stoppen, dat verminderen

dan scheid je het kaf van het koren



de mens is slecht

dat zie je vaak in het echt

overal op de wereldbol

eisen geweld,martelingen en killings hun tol



anders dan de dieren

kunnen mensen elkaar klieren

vaak gewoon uit lust

totaal geen must



de een staat de ander naar het leven

soms langdurig, soms maar even

gewoon naar willekeur

al het mededogen vindt men maar een bijkleur



Denis Mukwege bevindt zich al jaren in dit geweld

door niemand nog mentaal geveld

hij is de mensen blijven genezen en assisteren

talloze, talloze keren



Wat een liefde en wat een moed

hoeveel heeft hij wel van ons tegoed

echter dat is niet Denis' denkwijze en hartgevoel

hij doet dit zonder enig materieel doel



Denis behoort tot de bijzondere medemensen

die luisteren alleen naar andermans wensen

een uitzonderlijke soort

respecteer hen en houd ze binnenboord



JeVeBe 2015

HEBTUDATOOK.NL


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-05-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

JeVeBe
Actief sinds: 14-03-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘DENIS MUKWEGE - CONGO’ van JeVeBe zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.