INLOGGEN
«»

dag, vrolijke dag

de nooit aangebroken dag
sterft met een rochel
tussen grijze lakens
het nooit geziene licht
gebroken in de ogen
van zijn foetus

je sterft:
aan het alleen zijn
aan het met twee zijn
aan het met veel zijn

en zie de blinde man
schieten op de wereld
de som van de geraakten
vind je in de bladen
een ochtendscherm vol etter
cijfers van hun overlijdens
tonen niets
dan een abstracte veelheid
toont niet de stervensnood
of het huilen om zij
die achterblijven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘dag, vrolijke dag’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.