Neerlandicus en gymleraar

Dakoyria

Je bleef me wel zo bij door merkwaardige
beroepsvermenging... Ja, dus jíj!
Gymleraar op diverse scholen, geboeid
door gedichten onverholen door jouw status
als tevens Neerlandicus

Ik ontmoette je vrijblijvend bij een gezamenlijke
koffieclub... Je toonde je wég van de lay-out van
mijn gedichtenboekjes en las de inhoud vrijwel
stúk...

Ik zag je feitelijk te weinig, je dementeerde steeds
meer En ook ik, met eigen makke, kwam vrijwel
nooit weer Sommige mensen blijven je bij en
zomaar opeens zijn zij dood Wat een heerlijkheid
dat het nog fijne herinneringen bood.

Dakoyria, 27 februari 2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Een charmante, al wat oudere man,leerde ik bij een gemeenschappelijke koffieclub kennen. Gymleraar op scholen was hij altijd geweest en daarnaast afgestudeerd Neerlandicus. Hij toonde zich geïnteresseerd in mijn gedichten- boekje, zowel qua lay-out als naar inhoud. Hij dementeerde steeds meer en ook door mijn makke zagen we elkaar nog nauwelijks.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Neerlandicus en gymleraar’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.