INLOGGEN
«»

Zoek me in het Duister

Houd je hoofd laag.
Vertrouw op mijn stem, stel geen vraag.
Kijk me niet in de ogen.
Anders zou je me niet geloven.
Zoek me in de duister.
Hoor je mij gefluister.
Die je moed in spreekt in de nacht.
Ik houd voor je de wacht.
Ontmoet me in de duister.
Luister naar het gefluister.
Ze vertellen ons verhaal.
Het leek heel wat maar is eigenlijk heel banaal.
houd je hoofd laag.
Vertrouw op mijn stem, stel geen vraag.
Kijk me niet aan.
Want anders kan ik je niet laten gaan.
Zoek me in het duister.
Luister een laatste keer naar het gefluister.
Bruggen zijn verbrand.
De weegschaal is naar het licht gekant.
Een hele weg voor de boeg.
Voor vaarwel nog veel te vroeg.
Maar het is tijd.
Voor het afscheid.
Was het waard?
Me zo lang in jou schaduw bewaard.
Houd je hoofd laag.
Vertrouw op mijn stem, stel geen vraag.
Kijk me aan
Wanneer je me laat gaan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ruby Thijs
Actief sinds: 23-12-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zoek me in het Duister’ van Ruby Thijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.