overdenking corona

JACK MULDER

OVERDENKING.
De corona is dat hopen wij bijna voorbij
maar de pijn van het gebeuren voelen wij
de mensen die ons ontvallen zijn
het was een onafgebroken lijn
van zieken en gezonde familie om ons heen
die ons ontvielen,
het voelde zo gemeen
en afscheid nemen dat ging niet meer
het was zo onredelijk, het was zo gemeen
en in feite sta je zo alleen
het is zo triest en in gemeen
het gebeurt en je voelt dat je het niet los kan laten
voor veel mensen mocht de hulp niet meer baten
de ziekenhuizen en vele anderen hebben er voor gestreden
maar toch zijn er velen overleden
laten wij er nu bij stilstaan
dat we ze niet zomaar lieten gaan
we zijn altijd achter ze blijven staan
en al mochten we niet bij het afscheid komen
ze zullen altijd voortbestaan in onze dromen.
laten we er deze week even stil bij staan
en denken aan hen die door deze ziekte van ons zijn heen gegaan
maar ook de patientes van andere ziektes die in deze tijd zijn heengegaan
daar konden wij vaak niet te dichtbij staan
wij zullen altijd bij ze blijven in gedachten en denken
misschien dat het ons ook rust zal schenken
Wij staan toch nu stil met ons overdenken
wij staan nu even nstil
voor wie diit will

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 21-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

JACK MULDER (Actief sinds: 22-02-2021)

Informatie bij het gedicht

herdenking van de coronadoen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘overdenking corona’ van JACK MULDER zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.