Woede uitbarsting

Trijan

Verankerd in ons dna,
activatiecode onvoorspelbaar, voor zichzelf een gevaar,
het overdenken volgt er na.

De ander raakt jouw gevoelige snaar,
je handelt imperfect, onbewust van het effect,
je allergie wordt nooit gespaard.

Fysiek wil je de ander kielhalen,
over de tafel trekken, je been uitstrekken,
voor zijn handelwijze laten betalen.

De Cooling down zorgt voor een groter chagrijn,
een wazige film terugdraaien, je ego zachtmoedig aaien,
dan volgt de napijn.

Ons dna hebben wij zorgvuldig getraind,
om woede in te tomen, en tot een volwassen oplossing te komen,
ook volksvertegenwoordigers overkomt die weleens.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Woede uitbarsting’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.