Polarisatie

Trijan

Fox news heeft ons van geloofwaardige nieuwsvoorziening beroofd.
berichten divergeren, kunnen onwetenden zich verweren,
het polariseert in mijn hoofd,

Nieuws was voor velen een kompas,
zonder nieuws zouden zij verdwalen, chronisch berichten ophalen,
de krant dagelijks in de tas.

Nieuws wordt een soort geloof,
gevoed door angst en gevaar, de opponenten spreken onwaar,
wij spreken de waarheid is het betoog.

Wat valt er te kiezen,
de waarheid bestaat niet, deze waarheid pretendeert verdriet,
een zijn met je eigen waarheid dan kan je jezelf niet verliezen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 26-04-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Polarisatie’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.