The Queen

Trijan

The Queen leeft in ons bewustzijn voort,
het sprookje is gestopt, de hoger macht heeft aan haar deur geklopt,
aan haar gevoel voor vaderlandsliefde wordt niet getornd.

baangarantie voor het leven,
afstand houden is een belangrijke skill, het protocol volgen en geen eigen wil,
geen droombaan om na te streven.

Een dag geen zin hebben is uit den boze,
permanent loerende fotografen, die ongenodigd komen opdraven,
het ontbeert maneschijn en geur van rozen.

Alle woorden worden zwaar gewogen,
niets mag verkeerd worden geïnterpreteerd, dan raakt de monarchie bezeerd,
er bestaat geen duim waaruit wordt gezogen.

Ooit zal zij uit ons bewustzijn vervagen,
de wereld zal het weten, dat onderdanen met haar dwepen,
voor eeuwig zal de pond de icoon fier dragen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 14-09-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘The Queen’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.