De aansteker

Trijan

Sommige wedstrijden ontberen het vuur,
geestelijke uitputting voor de kijker, de die hards weten van geen wijken,
de clubliefde is puur.

Soms is een wedstrijd intrinsiek licht ontvlambaar,
vonken kunnen dan een explosie teweegbrengen, de omgeving kan verzengen,
imperfectie leidt tot gevaar.

Zonder vuur was de wegwerpaansteker de vonk,
een explosie van publiciteit werd verspreid, iedereen spreekt van verwerpelijkheid,
de Wolf die in alle directheid uitblonk.

Excuusmarathons kunnen het noodlot niet afwenden,
de voorspellers halen hun gelijk, zo zet je Nederland te kijk,
wat is de echte aansteker van deze sentimenten.

Commercie is te dominant,
de raddraaiers kennen dit belang, zij zijn voor beveiligers niet bang,
een beter evenwicht voorkomt een uitslaande brand.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-04-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De aansteker’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.