files

Trijan

OH, gehate files,
je bent weer onder ons, een jaar duurde het gegons,
maar nu lees je ons weer de les.

Voor het klimaat was het een verademing,
ons kuddegedrag krijgt een nieuwe boost, bumper aan bumper zitten wij weer vastgeroest,
snel wegen wij de vertraging.

De brandstofprijzen stijgen duurzaam,
Rusland zit nu aan de knoppen, onze politici te foppen,
kapitalisme treft hen geen blaam.

Fileleed kende ook een positieve kant,
een manier om je hoofd leeg maken, het stressen te staken,
door files werd je overmand.

Oh, files verzin een list,
blijf nog even het beeld bepalen, ondanks dat sommigen balen,
ik heb je toch een beetje gemist.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘files’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.