Genieten van alledaagse voorvallen

Dakoyria

Het zijn vaak maar van die kleine momenten,
dat ik wel zo intens geniet...
Die absoluut niet verwachte, plotseling in het
verschiet

Een alleraardigst gesprek op straat met iemand
die je totaal niet kent! Stekem moet je dan lachen
om een mallotige muts bij een overigens boom-
lange vent

Een wit hondje -lekker warm ingepakt- beplast
de bevroren grond... Hij doet verwoede graaf-
pogingen, kijkt verbaasd en stopt maar terstond
Vól van dit soort momenten is het leven van alle-
dag

Bevoorrecht voel ik me nogal gezien mijn leeftijd
die mij op mijn akkertje vermaken kan met wat
ik dan zoal meemaak en/of zag!

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Genieten van alledaagse voorvallen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.