Transitie 2

Trijan

De jaarwisseling is een feit,
ons collectieve geheugen was verward, tradities werden weer opgestart,
de natuur was tot extremen bereid.

De beste oliebollenbakker was de trots van de natie,
we mochten weer bij elkaar komen, en van een hoofdprijs dromen,
een witte kerst was uit de gratie.

Crisis heeft op vuurwerk geen vat,
we kunnen niet meer rondkomen, maar het vuurwerk staat dagen later nog te stomen,
op dit verkooprecord gaan wij niet prat.

Onze collectieve agressie werd niet alleen in het vuurwerk gestopt,
hulpverleners zijn slachtoffer in deze dagen, aan wie moeten zij hulp vragen,
hulpeloos wordt er bij de politiek aangeklopt.

De natuur bracht nog een stevige bries in de strijd,
professioneel vuurwerk moest staken, particulier vuurwerk liet alle records kraken,
slechts de slachtoffers hebben hiervan spijt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Transitie 2’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.