INLOGGEN
«»

Druppels

Kijkend in 't aards theater
neem ik in gedachten mee
druppeltjes van levend water
samen vormen zij de zee

Zeeën zonder grenzen
nemen druppels mee
druppeltjes van mensen
uit onze eigen mensenzee

Druppeltje uit de mensenzee
vluchtend uit 't vreemde land
't kon niet verder met ons mee
ligt als druppel op 't strand

Door ons eigen onvermogen
verschijnen druppels uit dezelfde ogen
druppels op zichzelf gericht
blijven druppels zonder zee gezicht

In de Ark van ons behoud
zal het Licht door druppels schijnen
wanneer je op de Liefde bouwt
zal Gods regenboog verschijnen
op 't kleine kinderhoofd
is dat met druppels ons beloofd.

www.robertdoek.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-09-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

rdoek
Actief sinds: 21-09-2014Informatie bij het gedicht:

vluchtelingencrisis Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Druppels’ van rdoek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.