Vooruit terugblikken

Trijan

December 2023, superlatieven schieten tekort,
het jaar ging moeizaam van start, daarna raakten wij positief verward,
voor volgend jaar overweegt de regering een emotie plafond.

Alternatieve energiebronnen zijn ontdekt,
fossiele brandstoffen zijn van de baan, zwarte rook zien wij alleen bij het Vaticaan,
de energiereuzen hebben een ander Business model opgewekt.

Rusland heeft haar agressie gestaakt,
excuses werden snel aanvaard, jongeren sparen blijkt goud waard,
wederopbouw door de Russen heeft Oekraïne in het hart geraakt.

De Taliban heeft het doek laten vallen,
iedereen mag zichzelf zijn, vrouwenonderwijs ontwikkelt zich haarfijn,
alleen met feestdagen zullen zij nog knallen.

Het westen is tot inkeer gekomen,
de rijkdom wordt gedeeld met arme landen, in het midden Oosten ontstaan nieuwe religieuze banden,
Mogen wij van nog zo’n jaar dromen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-12-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vooruit terugblikken ’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.