Vluchteling

Trijan

Het leven is een vlucht,
bestemming ongewis, de uitdaging is niet mis,
zwaarmoedigen laten een zucht.

Velen ervaren een glijvlucht,
de vlucht voelt als muziek, gedragen door thermiek,
vrij als een vogel in de lucht.

Turbulentie eist een noodstop,
geland waar je niet wil zijn, wanneer kunnen wij terug is het refrein,
de wereld staat op zijn kop.

Een uitvlucht is er niet,
overlevingsmodus wordt geactiveerd, bij een gastgezin gestationeerd,
onzekere doorstart in het verschiet.

De realiteit willen ontvluchten doet pijn,
je hoop lijkt vervlogen, wel mensen met mededogen,
niemand wil een vluchteling zijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 23-03-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vluchteling’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.