actueel voor een paar dagen

Geert Messelis

Manchester staat in brand
een spook waart door Europa
en wat het onvoorstelbaar pijnlijk maakt
de kinderen

Manchester oude stad
waar kinderlijfjes trekkracht waren
als afgedankte paarden

repressie alom
maar nooit de vraag
naar het waarom

we kunnen met deze kaarten
alleen maar schuilen bij elkaar
maar voor de pijn
bestaat geen medicijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘actueel voor een paar dagen’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.