Ter Apel

Trijan

Een appel op onze humaniteit,
wild kamperen wordt gedoogd, politiek steekspel vilein gehost,
wie is tot bewegen bereid.

Iedereen spreekt zijn zorgen uit,
wildplassen blijkt een noodzaak, de toiletten zijn niet in de haak,
over oplossingen volgt geen besluit.

Humanitaire organisaties strijken neer,
schurft doet zijn herintrede, de vluchteling doet een smeekbede,
wees op zijn minst een gastheer.

Men wil de vluchtelingenstroom klein krijgen.
veilig in een energieloze omgeving, een onderkoelde beleving,
de onvervulde banen blijven stijgen.

Werk, werk, werk was het adagium van de premier,
politiek worden belangen afgewogen, het leidt tot humanitair onvermogen,
wachten, wachten, wachten doe je niet voor je plezier.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ter Apel’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.