INLOGGEN
«»

Gas

Kamp
Spijt, medeleven, ich habe es nicht gewusst,
het klink alsof het zijn moest!
Weer dat uitgekookte smoeltje, strak en onbewogen
wat heeft dat gezicht al vaak gelogen.
Komop zeg, al die jaren was je toch niet blind
de ellende, scheuren, bevingen, verdriet, ziet zelfs een kind!
Moest er eerst een commissie komen om te onderzoeken
hoeveel leed er al was geschied door graaiers, euroos, gedrag van roeken!
Kamp, draai dicht die kraan en vraag aan de buren, geef ons gas!
niet die oosterburen hebben iets teveel verstand van gas en hoe het was.
Dan maar een principe minder en ga dan zonder hinder
maar naar Rusland, beter gas van Poetin waar anders moet de poet in?
Water in de leeggedronken aarde
Geef de noordelingen terug hun echte waarde!
Kamp o Kamp wat laat jij een acteertalent zien, helaas is het acteren,
want geloof me de politiek die zal het echt nooit leren!!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-03-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Jan Bonthuis
Actief sinds: 17-12-2014Informatie bij het gedicht:

De schijnheiligheid van de politiek Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gas’ van Jan Bonthuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.