De waanzin

Hoanne


Beelden blijven op het netvlies
Lege kinderwagens op het plein
Symbool voor jong gestorven kind’ren
Op afstand vermoord met een High Five
Een oude jas bedekt een lijk
Het rottend vlees van wat eens mens was
Is bijna niet te harden
Toch vecht het land, misschien tegen beter weten in
Voor zelfbehoud, het volk en vaderland
Een “verdwaalde” raket zoekt zijn verwoestende weg
Door school of bioscoop
Vertrapte schoenen waarin ooit voeten hun plek vonden
Liggen als stille getuigen op de straat
Doordrenkt met bloed en nog wat tenen
Stille getuigen voor wie het leed wil zien
Huilend zoeken moeders naar hun naasten
Tussen het met puin bedekte huis
Even verder wordt toch een geweer geladen
Door haar zoon, die voor haar vrijheid vecht
Het is oorlog en men zal het weten
Offers moeten er gebracht
De onschuld is allang verloren
De waanzin heeft een hoge prijs.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 20-03-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Hoanne (Actief sinds: 20-03-2022)

Informatie bij het gedicht

Oorlog went nooit

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De waanzin’ van Hoanne zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.