artsen

Geert Messelis

de angst kruipt naar een wegversperring
met wapens en met lege flessen
het uitbundige gelach van de macht
in de nacht wel dronken maar de dorst
naar bloed komt op
wil tonen aan zijn maten
dat hij het kan deze man
je staat in deze rij te wachten
van het leven en het doden
maar eerst het sarren
volgens de barre regels van dit spel
het leven speelt Russische roulette
met deze artsen zonder grenzen
die levens willen redden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-04-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘artsen’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.