KONINGIN ELISABETHWEDSTRIJD 2020

Inge Depauw

Zonder het spel van de violiste,
zonder de zang van de zangeres,
zonder de cello van die artieste
ligt deze wedstrijd op 't breed bordes:

geen ontroering,
geen vervoering,
geen ontlading,
geen versmading,
geen piano
en geen Sano,
ook geen dirigent,

geen kantoorklerk,
geen verplicht werk,
geen studeren
of fraseren,
geen Chinezen,
geen stillezen
en geen groot talent.

't Is sinds de oorlog van lang geleden
dat een editie niet door kan gaan,
't Is door natuur en de mens in 't heden
dat deze oorlog ze stil doet staan:

geen ovatie,
geen sensatie,
geen prinsessen,
geen hostessen,
geen musici
en geen chichi,
ook geen pedagoog,

geen emotie,
geen devotie,
geen gezinslid
waar iets in zit,
geen verbijten,
geen verwijten
en geen oor en oog.

Nu, de formule van d' hele fase
is sympathie en vooral muziek:
soms brengt een zanger je in extase
met diepe stem en met zijn mimiek,

maar geen spanning
en geen planning,
geen jurering,
geen quotering,
ook geen Mozart
en geen driekwart
panel aangedaan,

geen kapel meer,
geen ontvangstheer,
geen chambreren,
geen presteren
en geen zaalsfeer,
pers of prijs meer,
ook geen melomaan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Inge Depauw (Actief sinds: 03-09-2020)

Informatie bij het gedicht

Deze tekst is ook een lied en behoort tot TEKST- EN LIEDBUNDEL 2020 EN 2021

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘KONINGIN ELISABETHWEDSTRIJD 2020’ van Inge Depauw zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.