Vieren 11e van de 11e

Trijan

Er is weer wat te vieren
een prins wordt gekroond, de vorige onttroond,
de massa kan plezieren.

De teugels laten we vieren,
even in onze eigen bubbel, het leven is een struggel,
ultiem vertieren.

botvieren oogt gek,
serieus gedrag wordt niet geapprecieerd, zottigheid wordt gejongleerd,
het biervat oogt lek.

Beneden de rivieren heeft het primaat,
opmaat naar het echte feest, gemaskerd hossen als een beest,
dan is incognito geen spagaat.

De realiteit komt na afloop boven drijven,
hersenen voelen gevierendeeld, klokkenspel in je hoofd niet uitgespeeld,
de echte wereld zal spoedig beklijven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-11-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vieren 11e van de 11e’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.