geblinddoekt

Valentijn

Als je geblinddoekt
Gevangen zit in een verhaal uit
Een dichtgeslagen boek
Verdoofd voor buitengeluiden
Alleen nog luistert naar digitale
Tongen die zichzelf herhalen

Als je met je rug naar de toekomst staat
Uitziend naar een verzonnen verleden
Dat geen uitkomst biedt voor het heden

Als je feiten aanziet voor opinies
Wetenschap tot sprookjes verklaart
Overal de samenzweringen ziet
Van een controlerende elitestaat

Dan ben je overgeleverd aan het schemerduister
Waarin je angsten worden uitgebuit
Op jacht naar schuldigen voor jouw problemen
Laat je je medemenselijkheid ontnemen

Als je Waarheid met banaliteit verwart
Dan raak je de Rede in het hart

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘geblinddoekt ’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.