INLOGGEN
«»

Mijn stad

Mijn is een bezit dat lijkt voornaam te worden,
dagenlang waren onze steden vogelvrij, relschopper opereerden zij aan zij,
voor politie is dit een moeizame horde.

De relschoppers handelen mobiel,
opruiende taal wordt gedeeld, gestolen waar wordt geheeld,
auto’s en fietsen worden vernield.

Nederland wordt zelfs in de buitenlandse pers geciteerd,
armageddon is een eufemisme, rondvliegende stenen in een vast ritme,
sociologische analyse wordt genegeerd.

Iedereen spreekt zijn afschuw uit,
spontane hulpacties komen op gang, voor recidieven zijn gedupeerden bang,
hun winkel ontbeert een ruit.

Actie komt uit onverwachte hoek,
In MIJN stad laten wij dit niet passeren, voetbalhooligans gaan relschoppers weren,
ook boeren gaan met hun trekker op zoek.

Scenario voor een burgeroorlog lijkt in de maak,
politie stelt de samenleving gerust, alleen door onze inzet wordt alles gesust,
deze spontane actie was wel raak.

Wanneer mensen geen MIJN beleving hebben is het leeg van binnen,
voetbalhooligans kunnen relschoppers iets leren, boeren zijn altijd vroeg uit de veren,
geef ze een mentorrol en ga met MIJN stad beginnen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Trijan
Actief sinds: 22-04-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mijn stad’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.