De man die de stilte hoorde

Linda Klitsie

Er werd geklopt,
de man opende de deur en vroeg wie er klopte.
Voor hem was het leeg en de stilte zweeg.

Geërgerd sloot hij de deur
en bedacht dat er iets niet klopte.
Weer hoorde hij geklop en
met een snelle beweging rukte hij de deur open.
Weer zag hij niemand en
de stilte hield haar mond gesloten.

Boos sloeg hij de deur weer dicht.
Hij zal de pestkop krijgen,
die lummel zonder gezicht.
De stilte hing om hem heen,
vroeg zijn aandacht,
maar de man keek er dwars doorheen.
De stilte zweeg en
wachtte af tot hij haar zou verstaan.

Het leven gaf hem ruimte en
bood hem de stilte nog eens aan.
Ouder en wijzer geworden,
maakte hij kennis met haar.
Ze zitten nu vaak samen,
waar zij hem met liefde vervult.
Hij luistert zwijgend naar haar verhaal
en waardeert haar geduld.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-02-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Linda Klitsie (Actief sinds: 15-02-2022)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De man die de stilte hoorde’ van Linda Klitsie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.