INLOGGEN
«»

steden en bossen

De een wil huizen.de ander wil bomen
Wat moet daarvan terecht komen
De leuze:Nederland is vol
Overbevolking eist zijn tol
Natuur verdwijnt steeds weer
Wat gaan we toch te keer

Het is een bestaand probleem
Wat rest dan het ecosysteem
Er is al veel gebouwd
Ten koste van natuurbehoud
Het is nog niet genoeg
Hoeveel bouwt men nog nagenoeg

Boeren Tuinders en Jagers
En ook Boswachters
Wijken voor de agglomeratie
Een steeds groeiende populatie
Hoe ver groeit nog de bevolking
Allen willen toch huisvesting

Ies

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ies 't Hart
Actief sinds: 10-12-2014Informatie bij het gedicht:

Er is een grens aan de grootte van de bevolking.Dit geld voor de hele wereld Auteursrechten
Op dit gedicht ‘steden en bossen’ van Ies 't Hart zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.