"In Mei, Denk Ik Dat Wij"

Willem Bernardus Tijssen

In mei, denk ik dat wij,
Ontwapend worden door een gevoel van vrijheid,
Ons voorbereiden op de blije lentetijd.
Wij denken aan de ketenen,
die na een koude winter afgeworpen zullen zijn,
Wij luchten ons hart en voelen ons vrij van zielenpijn.

In mei, denk ik dat wij,
Stappen van het zwart naar het wit,
Vult ons lijf zich met nieuwe levenssappen en -pit.
Wij denken aan de koude van voorbije wintertijd,
Die door de eerste mei zon wordt uitgeleid.
Wij ademen frisse lucht met de neus in de wind,
Het leven levend en opnieuw welgezind.

In mei, denk ik dat wij,
Ons omringen met de flora, die opnieuw bloeit,
Stoeien met het pasgeboren fauna, dat nimmer vermoeit.
wij zoeken koortsachtig naar ons eigen eerste kievitsei.
Wij claimen het recht om vrij te mogen zijn,
En omarmen een symbool, waarnaast er niets kan zijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-03-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘"In Mei, Denk Ik Dat Wij"’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.